Ketchuppeppar

Det här inlägget skrevs 2010-06-23 klockan 19:28:12
Vem skulle köpa det här? Om inte Siri som älskar svartpeppar! ;)


Twilight fan-event

Det här inlägget skrevs 2010-06-23 klockan 15:10:28
De senaste två dagarna har jag bara varit inomhus och tittat på TV (jag känner mig så mänsklg!). I Måndags var jag nere till Stockholm på det stora Twilight fan-evenet som ägde rum på Hovet. Jag antar att det inte finns något svensk eller engelsk ord som beskriver det. Jag kan nog få in några få - öronbedövande, otroligt, makalöst, drömmande, fantastiskt, galet.

 

Vidare till mindre nyheter ;)

Imorgon befinner jag mig i Fågelsjö med Siri och kan då inte uppdatera bloggen. Däremot tänkte jag fixa så att ni kan se min Twitter för den uppdaterar jag via mobilen nästan varje dag. Så ni behöver inte vara oroliga (mina 6 unika besökare), jag kommer fram med mina ord ;)


Hokus Pokus

Det här inlägget skrevs 2010-06-20 klockan 15:28:58
Var på Max idag med pappa och Mikaela. Mötte en bekant där som jobbade och jisses, han är bra! Han är trollkarl och hjälp mig, jag förstår ingenting! Trollade bort två pennor plus en pommesfrites! Hmm....

Igår spenderades dagen med Siri. E.S gjorde en video om vad vi gjorde och, haha, Daniel Westling är med ;)


Zombie bed

Det här inlägget skrevs 2010-06-19 klockan 12:32:58
Stannade uppe hela natten och läste The Host. Vet ni varför jag stannde uppe? För att försöka "vända på dygnet". Jag vaknade tolv häromdagen och nu måste jag lägga mig tidigt och vakna tidigt (eh?). Så idag kommer ni att få bevittna en otroligt trött men rolig Bells, iallafall ni som kommer se mig ;)

En sak som jag stör mig på är alla som måste godkänna sina kommentarer innan de publiceras.
Om man har en blogg är det väl meningen att folk ska kunna kommentera och se sin kommentar direkt? Jag tycker det är så tråkigt och onödigt att behöva skriva in en "kod" för att få sin kommentar uppe. Tror bloggarna verkligen att de får sådana hemska kommentarer att han/hon måste godkänna den först? Kom igen, hur många har fått sådana? Okej, jag förstår om någon har fått det... men blockera IP:adressen istället för att komplicera saker och ting med en "kod"!

Är man bara uppblåst som har "kod" och "måste godkännas innan publicering" eller är man bara paranoid?
Förlåt till de nära och kära! ♥


Böcker på gång!

Det här inlägget skrevs 2010-06-18 klockan 23:07:51
Jag verkligen älskar min nya design! :D Färgen röd är favoritfärgen, men det var väl ganska givet?

Satt och spelade ett spel igår och drömde om det som hände på spelet (kan låta konstigt) och det gav mig en väldigt bra idé till en bok! Fast jag tänker nog inte börja skriva på den nu. Den kommer stanna kvar i huvudet ett tag till och försvinner inte förrän jag skrivit ner den :)

Var nere på stan med syster och mamma här om dagen. Mamma var till frisören och jag och Mikaela hade roligt i spegeln.


Tändstickan brann ut

Det här inlägget skrevs 2010-06-17 klockan 21:09:24
Jag vet att jag är väldigt dålig på att uppdatera och ibland undrar jag om det är värt att skriva om något som hände för fyra dagar sedan. Vore det inte roligare att läsa om det som hände idag (nutid) än det som ände för en halv vecka sedan? Eller är det mitt fel, eftersom jag är en så himla dålig bloggare just nu. Verkar som att jag har tappat gnistan!

Det är nästan skamligt att en författare som jag inte kan uppdatera bloggen varje dag. En författare är en bloggare och vice versa. Varför ska det vara så svårt att logga in och skriva lite?

Risken är den att jag skriver för mycket

Körkampen

Det här inlägget skrevs 2010-06-17 klockan 12:29:10
Gärdesskolan, Kilafors, Granberg och Arbrå i en körkamp!

Jag och Maria var med i projektet Körkampen som innebar att fyra kommunala skolor skulle skapa en kör och tävla mot varandra. Jag och Maria var inte med i själva kören, men vi gjorde videor som spelades upp innan kören sjöng låten.


Vi hade jätteroligt med att dokumentera hela projektet! Vi började i vintras (vet inte exakta datumet) och spelade in så mycket vi kunde. Skolan köpte in en ny kamera efter en stund och vi spelade in allt med den. Det var meningen att vi skulle göra små videoporträtt där kömedlemmar skulle berätta lite hur det går och varför vi kommer vinna, etc. Jag spelade in ett porträtt, sedan blev det inte mer. Maria och Siri (Siri följde med Maria då jag satt och redigerade videorna) intervjuvade lärare som jobbade med projektet och eleverna som skrev våran låt We Believe in Us.

Så när tävlingen kom var det bara att vänta och se. Maria och jag hade varit med under repetionerna och spelat in även de. Vi var som de osynliga ögon och öronen som följde efter varje rörelse! ;) Under repetionerna hördes Gärdeskören inte så bra, men jag höll tummarna på att de skulle klämma i ordentligt!

Vinnarna blev Kilafors!
Trots att dommarna tyckte om Gärdes videor ;)

Videon som alla som deltog i Körkampen på Gärdesskolan fick var inte så bra, så därför lägger jag istället ut repetionerna av We Believe in Us och Proud Mary!Fick även höra att kommunen (?) ville att Gärdeskören skulle sjunga We Believe in Us på kommunfullmäktigedagen (??) ... Gärdeskören skulle iallafall få sjunga igen! :D

Twilight-kön: del 3 "Dundrande köer"

Det här inlägget skrevs 2010-06-14 klockan 15:21:44
Torsdag morgon:

Sex på morgonen började köerna röra på sig, det vill säga - alla rusade fram och den tysta kön blev till en racerlopp! Jag, mamma och Sara stod lungt kvar där vi stod och lät alla tjejer rusa förbi (jag förstår inte hur de orkade!). De ställde sig i en klumpig kö och rörde sig hela tiden framåt. Vi tre gick lugnt på sidan om kön och gick uppåt för att ta reda på vart de med nummer skulle köa. Det var helt kaos! De tjejer som ordnade köerna fick skrika och försökte ordna upp köerna, men det var ett helt kaos! Det verkade som att ingen förstod att alla skulle få ett par biljetter (men jag förstår att man ville stå först, bästa platserna!)

Det löste sig iallafall med fyra köer. VIP-kön, reserv-kön, nummer-kön och nummerlösa-kön. Vi tre stod i nummer-kön med nummer 244, 245 och 246. Jag tappade bort tiden medan vi satt där (och våra grannar rökte, trevligt) men kön sträckte sig så långt ner att jag inte ens såg slutet! Tycker lite synd om de som stod allra längst bort, för när jag väl fick min biljett verkade kön inte ha rört sig ett dugg! Nog kände jag mig lite skadeglad då ;)

Så nu har jag fyra biljetter med platserna:
Rad 25 Plats 69, 68, 67, 66


Jag ska ha en biljett och mamma en, nu har jag bara två vänner att ta med. Någon som vill komma med?! :D
(Eftersom jag och mamma köade en hel natt mitt i Stockholm, vilket kostade pengar att åka ner och hem, vill vi ha ca 200 kr för varje biljett. Det är ett billigt pris, hört att de andra kostar runt 500 kr!)


Det är inte vattkoppor!

Det här inlägget skrevs 2010-06-14 klockan 11:11:49
Jag jobbar på att uppdatera bloggen. Har flera inlägg som utkast.
Det här är bara för att visa mitt ben!

När jag kom hem efter Furvik var det här jag:
Muggorna bara ÄLSKAR mig!
Mina kobenta ben...

End of School!

Det här inlägget skrevs 2010-06-13 klockan 01:08:44
Ah, jag har så himla mycket att skriva om att jag inte riktigt hinner! Vet inte vad jag ska börja med!

 • Twilightkön del 3 "Dundrande köer"

 • Körkampen

 • Vevlinge

 • Furvik

 • Lärarshowen

 • Sommarshowen/Skolavslutning

Det här kommer bli svårt att välja medan! Dessutom måste jag lägga in allt på datorn och uppdatera min nya sida på Facebook (endast för Gärdeselever)! Haha, älskar att ha saker att göra men trots det... JAG HAR SOMMARLOV!


Twilight-kön: del 2 "Natten"

Det här inlägget skrevs 2010-06-06 klockan 18:53:30
Onsdag-Torsdag natt:

Vet ni vad som händer när man ligger på en gata mitt inne i Stockholm? Man får träffa en hel del fyllon! Jag vet inte hur många gånger vi fick svara på "Varför sitter ni här?" "Vad är Twilight för nått?" "Sitter ni här bara för att få biljetter?". Folk förstod inte helt enkelt!

Nån gång under natten kom en kille fram till mig och Sara och frågade om han kunde få ta en bild med oss. Han sa att han var från Metro (jo, visst du!) och han hade tre andra kompisar med sig. Han satte sig ner och jag blev lite som "Eh, visst...". Han satte sig mellan oss, la armarna över våra axlar och flinade mot sin kompis som tog bild med sin mobil (och bläh, han stank öl!) Och såklart, en fiffig kommentar "Jag har halva inne!"
Då var det bara "Hej då!" och så knuffade jag bort honom.
Hatar fyllon som är så där!

Ett par kom fram till tjejerna bredvid oss och jag tyckte verkligen om deras konversation. Tjejerna förklarade perfekt varför vi satt där för att få se Kristen Stewart och Taylor Lautner!

Full tjej: "Varför sitter ni här?"
Tjej bredvid mig: "Vi vill ha biljetter till fan-evenet."
"Inte för att göra er besvikna, men ni kommer inte ens att få skaka deras händer."
"Nej, det vet vi. Men det är själva grejen att se dom live!"
"Ja men det är ju helt onödigt. Det är ju filmen ni gillar och böckerna."
"Ja men det ä väl samma sak som att gå på en konsert. Man går väl för att så bandet live, inte för att få röra vid dom? Det är samma sak här. Vi vill se dom live."

Det var verkligen ett svar på tal! Älskar hur hon jämnförde det. Och det jag skrev är inte citerat, det är bara på ett ungefär!

Jag gick och filmade kön två-tre gånger, men sista gången var det någon som kastade en flaska efter mig! Det tycker jag är väldigt taskigt! Jag hade inte gjort henne någonting! Flera andra hade gjort samma sak före mig och ändå är det jag (som lika gärna kunde ha gått för första gången) som får flaskan efter mig. Hon träffade mig inte, tur det.

När jag gick där med kamera så är det ett gäng killar som går förbi. De pratar och så hör jag någon säga "Han är inte ens så snygg!" och självklart ska jag ge en kommentar tillbaka (men inte så att han hör, jag är inte dum):
"Han skulle inte veta vad som var snyggt om det så bet honom i rumpan"
Haha, jag var trött, okej? ;) Tänk er att Robert Pattinson eller Taylor Lautner eller Kristen Stewart (erkänn, hon är snygg) biter en i rumpan? Drömtanken för vissa?

Om du fick gå på en dejt med någon utav ovanstående kändisar, vad skulle ni göra då?


BTS - 19e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-06-06 klockan 14:38:40

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf/stylist/sminkör: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge

 

Den här fotograferingen var inte alls planerad! Vi satt hemma hos mig vid tvn och helt plötsligt så började vi prata om en fotografering. Siri stack hem för att hämta kamera och kläder medan jag åt lunch och gjorde hemsysslor. Sen då började vi med sminket, håret och outfiten. Vi beslöt oss att vara uppe på taket, trots att jag sa att det inte var en särskilt fin utsikt.

 

Min brillianta idé att spreta ut håret. Ser jag ut som Medusa?

 

Jag var tvungen att skydda ansiktet för att inte kisa med ögonen.

 

Högt gräs med bara ben, såklart jag sprang tillbaka upp!

 

Jag älskar den här kjolen, synd bara att jag inte kunde fokusera ansiktet!

 

Och LEENDET!


19e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-06-05 klockan 20:04:00
Tema: Hippie, Peace and love
Fotograf/stylist/sminkös: Siri Larsen
Stylist: Ellinor BerningeTwilight-kön: del 1 "Resan ner"

Det här inlägget skrevs 2010-06-04 klockan 14:20:34
Tänker inte sitta och skriva ner dagarna i ett enda inlägg för jag vet att ingen kommer att läsa hela ändå så.

Onsdag:

Vaknade klockan 06:00 för att gå till skolan. En hel dag i skolan, fick till och med brända axlar, och sedan åkte jag hem. Väl hemma var det bara att ta fram det som skulle med, det vill säga tandborste, ombyte, matsäck, etc.

Mamma kom hem vid ~16:30 och då packade vi ner allt. Det var bestämt att vi skulle få sova hos hennes kompis i Stockholm och mitt i natten då gå ner till Sergel och börja köa.

På tåget, som avgick 19:58, ringde jag pappa för att be honom kolla om det hade kommit upp något nytt inlägg om Twilight-kön. Han läste upp inlägget för mig och jag blev tvungen att sitta en stund och fundera. Det visade sig att en del redan hade börjat köa sedan i tisdags! Alltså dagen innan jag åkte ner!

Så när vi kom till Stockholm gick vi raka vägen till Sergel. Vi kom från Drottninggatan och när vi fick se Sergel såg vi ingen kö. Mamma ville att jag skulle ringa pappa och be honom kolla upp det, men sen så gick vi runt hörnet och sa som alla andra som kom "oj då".

Cirka tvåhundra personer satt redan längst vägkantan, låg i sovsäckar, satt på solstolar, etc. Alla verkade redo för natten. Vi gick längst kön och stannade efter bron vid Punkt Shop. Där satte vi oss. En tjej kom och frågade efter våra namn och vi fick nummer på handleden (så att ingen skulle smyga sig före oss när vi låg och sov). Jag fick nummer 245.

Vissa tänker verkligen steget före!


Svansjön

Det här inlägget skrevs 2010-06-02 klockan 18:18:03
Se vad vig man kan vara bara genom att hoppa i luften!

Kan du se att bollen är fejkad?
Den riktiga bollen är utanför bilden.

Juni 2, 2010

Det här inlägget skrevs 2010-06-02 klockan 18:08:14
Tog min tid att lägga in alla nya bilder så att jag kan formatera kortet och ha med det tomt till imorgon! :)

Någon glömde filten på altanen igår kväll.
Denna någon var jag...


Morgondagens hemlis

Det här inlägget skrevs 2010-06-02 klockan 16:06:16
Oj oj oj, dålig uppdatering trots att jag har massor att berätta! Har inte varit aktiv därför att jag har så himla mycket att göra, och det är sommar här nu så jag njuter utomhus ;)

Kan dock inte berätta än vad som kommer hända imorgon med risk att någon som ej bör veta läser det här. Några få personer vet och de får räcka med det :p

Måste börja lägga in bilderna från kameran så jag kan uppdatera bloggen med lite nya bilder, eller vad säger ni?

 • 7 Juni - spela in när kören repeterar för Körkampen

 • 4 Juni - städa skolan (bara ett antal av oss, resten är lediga för att de gick på en obligatorisk dans)

 • 8 Juni - Körkampen

 • 9 Juni - "Klassens dag" på Vevlinge strand samt resa till Furvik och blir hemma till 03:00

 • 10 Juni - Lärarshow för oss 9or (lärarna sjunger/dansar/etc för oss)

 • 11 Juni - Skolavslutning