Knytnävslag mot käken

Det här inlägget skrevs 2010-05-31 klockan 19:35:28
Jaha, så käken är sne då?

Var till tandläkaren idag
och tittade på min käke. För första gången kunde jag inte låta bli att le stort och fnissa! Tänk er själva, två fingrar på utsidan av tänderna och insidan av kinden medan du gapar och stänger munnen! Förstå varför jag fnittarade? Dessutom tror jag att jag öppnade och stängde min mun mer än jag gör under en måltid! Haha, så roligt!

Det som inte är så roligt är att jag kan inte stänga min mun rakt, så att säga. När jag gäspar eller öppnar för stort så åker käken först åt höger och sedan åt vänster och sen så ligger den på plats. Låter konstigt, men så är det!
Det bär av till tandspecialist i Gävle till höst då, eftersom tandspecialisten i Bollnäs var osäker.

Engelska muntlig redovisning med våran vikarie Lisa (det fungerar alltid bra när man har redovisning med en vikarie). Vi arbetade i grupper och jag hamnade med Conrad och Patrik, Lalash var sjuk. Ay, caramba! Två killar som ska prata engelska, du kan föreställa dig det.

Sedan blev det frågestund inför helhalvklass (förvirrad?) och såklart får jag frågan "What did you think about the intro?" Sa jag inte i ett tidigare inlägg att jag säkerligen skulle få den frågan? Jag har ju sagt att jag är en otursfågel ;)


Var är min goda feförälder?

Det här inlägget skrevs 2010-05-30 klockan 21:28:57
Huvudvärk = borta
Armbåge = svullen
Videor till imorgon = borta
Skor till skolavslutningen = svårt
Engelska muntlig redovisning angående Avatar = imorgon

Någon som vill kalla sig problemlösare eller älva och hjälpa en stackare i nöd, det vill säga mig!


Hjälp! Har så mycket att göra och det är så lite tid kvar!
Först och främst måste jag göra två videor ikväll som ska vara klara i morgon. Egentligen var en video redan klar, men min dator uppdaterade sig och så poff, där försvann videon (tur man hade en backup på USB-stick).

Sen måste jag börja fundera ut vad jag ska ha för skor till skolavslutningen. Jag skulle hemskt gärna vilja ha ett par högklackade, men ni vet hur det är! Är man 1,75 och umgås med folk på 1,60 så fungerar inte klackskor på himla bra! Jag vill inte bli en jätte på min sista skolavslutning på högstadiet! Det får mig att krympa inombords och det skulle inte vara snyggt på en skolavslutning!

Nämnde jag att jag har en svullen armbåge efter att ha slagit i den i kanten på fläkten?

Otursfågel!

Imorgon eftermiddag ska jag ha Engelska redovisning i mindre grupper angående filmen Avatar som vi såg (alla såg hela utom jag som missade början, hurray...) Jag har inte förberett mig alls, men har allt i huvudet. Det är ju inte så att man ska läsa från ett manus, man ska bara prata om filmen och sedan få en fråga av läraren som man ska svara på själv.

Lärare: "What did you think about the music?"
Jag: "Music? I didn't hear any music."
Lärare: "Okey. *confused* What did you think about the intro?"
Jag: "I didn't see it."
Lärare: "Okey then. What was the message of the movie?"
Jag: "
Love conquers everything."
Lärare: "Good, you noticed something about the movie. I almost thought you slept the whole time."
Jag: "I couldn't. The music was too loud!"


Okej, riktigt sådär tror jag inte att det kommer bli, men jag är stressad och har varnat alla för min otroligt dåliga men roliga humor! ;)

Tandläkarbesök imorgon! Klockan 12. Måste gå när SO lektionen börjar (11:30), förväntar mig att bli sittandes i väntrummet till åtminstone 12:15 (berättat at jag har suttit i ett väntrum i en och en halvtimme en gång?). Frågan som kvarstår: hinner jag till idrottslektionen som början 12:30?
Idrottskläder med eller inte?
Värt att riskera?
Idrott = orientering/kondition i skogen

Pojkarna Som Busar i bussen

Det här inlägget skrevs 2010-05-29 klockan 16:07:38
Satt och tänkte på Stockholmsresan med klassen och kom att tänka på allsången i bussen hem! ;)Vem är gottegrisen?

Det här inlägget skrevs 2010-05-29 klockan 10:49:09
Jag tänkte göra lite reklam.

Jag har varit med på GratisGodis sedan 2006 och har fått 62 godisar på 3 leveranser (snabbmatte: ~20 godisar/leverans). Man får själv välja vilket godis man vill ha genom små tävlingar, gratisannonser, nyhetsbrev, etc.

Tips:
Det jag brukar göra är att vara uppmärksam på gratiserbjudanden, men jag ser till att aldrig få något hemskickat.
Jag går med i vartenda nyhetsbrev och när jag fått godiset avslutar jag nyhetsbreven.
Det står att man inte får ha mer än ett GratisGodiskonto per person, så jag skapar flera e-mails och värvar mig själv för 1 godis styck!

Lycka till! ^^)

http://lumaol.files.wordpress.com/2007/10/godis.jpg


Be aldrig någon med iPhone om hjälp!

Det här inlägget skrevs 2010-05-28 klockan 18:00:34

De sista dagarna i grundskolan

Det här inlägget skrevs 2010-05-28 klockan 16:41:45
Meningen med livet är väl att leva det för lever man livet lever livet vidare, eller?

Huvudvärk igen. Kan den aldrig ta slut? Det regnar ute, solen skiner, molnen står lågt och Bells sitter inne med en mugg O'boy och tänker på livet. Vad gör ni denna vackra eftermiddag?

Morgonen började bra med en engelska nationell uppsatts, ämne: "Write your idea about how we can improve Young TV World Wide". Jag tyckte det gick jättebra! :D

Sedan Engelska lektion. Vi såg klart på Avatar och måste säga att slutet var lite väl förutsägbart. Nu gäller det bara att se början ;) På måndag är det muntlig redovisning angående filmen, tur man har fotografiskt minne och kan använda det.

Dock tack vare huvudvärken fungerade inte hjärnan i slutet av dagen så jag tror inte jag klarade mig så bra på Svenska litteratur provet... Men de kan inte säga mitt MVG nu, vi slutar skolan om ca två veckor!!

Hej då grundskolan, hallå gymnasiet!

Bild från 7an


The moment

Det här inlägget skrevs 2010-05-28 klockan 07:18:34
Varför jag inte har uppdaterat på länge? Jag har inte haft någonting att skriva.

Igår kollade vi på Avatar i skolan. Stackars mig fick inte se början av filmen (är det inte alltid så en bra film börjar? Att man missar själva början?) och ska göra en muntlig redovisning på måndag. I helgen blir det plugg + en film att se ;)

It's all about catching the moment of life!


Bäst att skriva det själv

Det här inlägget skrevs 2010-05-26 klockan 20:47:04
Om du vill ha långa kommentarer kan du kommentera mina inlägg! Jag är mästare på att ge långa kommentarer och jag älskar att skriva (kan ha något med att jag vill bli författare)! Det är så kul! :D


YouTube fick mig att gråta

Det här inlägget skrevs 2010-05-26 klockan 20:38:56
Vad tycker vi om mig i rött hår?

Var ute på en promenad med mamma idag. En timmes powerwalk. Jag behövde det. Har inte varit ute så mycket på två dagar, och huvudvärken har släppt en hel del. Känner fortfarande av den då och då.

Tittade på en video på YouTube som fick mig att gråta. En tjej i UK saknar sin katt som varit borta sedan 31 Oktober och nu har hon gjort en video. Mina ögon tårades ordentligt när jag tänkte på hur det kändes när Musse försvann, eller när Mimmi var borta i flera dagar!

När man skriver ett inlägg förväntar man sig att personer som kommenterar inlägget läser inlägget också! Även om de ska svara på en tidigare kommentar är det mycket roligare om personen läser igenom inlägget den kommenterar. Det gör iallafall jag!

Just nu: 20:39
 • Sitter med Musse i knät.
 • Lyssnar på klassisk musik från The Vampire Diaries.
 • Funderar över vad som ska tas med imorgon till skolan.

Goda nyheter

Det här inlägget skrevs 2010-05-26 klockan 16:39:57
Får tacka Eleonore för inlägget och länkningen till min blogg :) Detta kanske kan hjälpa mig bygga upp statistiken.

Som många andra tonåringar gillar jag inte när lärare ringer hem till en, men just nu är jag faktiskt glad att min lärare gjorde det. Hon kollade hur jag mådde, berättade att jag kunde prata med någon på skolan om jag ville och sa att jag kunde skriva min engelska nationella uppsats på Fredag. Goda nyheter i mina öron, iallafall det där sista.

Idag fick mamma ett besked från Bollnäs Bostäder. Vi har fått två lägenheter att välja bland och vi väljer den där vi kan få göra om lite. Den innehåller en diskmaskin, ny kyl och frys, en pytteliten men gullig balkong och vi får möjligheten att välja färg på tapeterna i mitt rum (det som ska bli mitt) och köket.


Försmak på min nya bok ©

Det här inlägget skrevs 2010-05-25 klockan 21:32:49

De stod i en cirkel runt mig, alla med matbrickor i händerna. Jag stirrade från mitten av ringen, men inte på maten. Deras ansikten var döda, hypnotiserade. Deras tomma blickar tittade på mig, följde mig när jag snurrade runt på stället, men de såg inte.

 

Jag skakade bistert på huvudet.”Nej, nej, nej,” mumlade jag och granskade ansiktena igen. Inget välbekant ansikte, men jag såg kvinnan som arbetade i mataffären, mannen som delade ut reklam på helgerna och tanten som alltid passerade mitt hus varje morgon klockan åtta, ibland i sällskap med en svart pudel.

 

”Det var ingen direkt tanke,” sa jag åt de stillastående personerna. Mina handflator var uppåt i en vädjande gest åt dem.

 

De rörde sig inte.

 

Bara gå, tänkte jag och slog ner blicken. Jag tänkte sätta mig ner, men de orörliga personerna stoppade mig.


Jag blev egentligen inte förvånad, det hade bara varit en halvhjärtad tanke. Jag stod bara inte ut med att bli ensam igen, trots att de inte var något vidare sällskap.

 

Jag vill att personerna i cirkeln runt omkring mig lämnar sina brickor och går tillbaka till den plats de var på innan min tanke avbrutit dem, och de ska inte minnas att de gick hit, tänkte jag och såg den omedelbara effekten. Tanken var lite väl detaljrik, men bäst att vara på den säkra sidan.


Gruppen av personer gick inåt mitten, fler än jag trodde eftersom allt fler kom ut ur skogen som omringade gläntan, och ställde ner sina brickor i tätare ringar närmare mig.

 

Jag suckade djupt och såg hur personerna lämnade gläntan med stela, mekaniska rörelser. De skulle väcka intressen om folk såg dem, men jag kunde inget göra något åt saken.

 

När den siste, en man med kort skägg lämnat en bricka blandat med frukt, kyckling, ägg och två juice-paket, försvunnit in i skogen satte jag mig ner. Min mage kurrade och vad spelade det för roll att maten var stulen? Eller räknades det som stöld om personerna gav mig maten utan deras medvetande? Det gjorde det nog.

 

Magen kurrade i protest mot tanken att inte äta något, och magen hade fått bestämma mycket på sistone. Fast det där med att äta blad och blåbär tyckte den förstås inte om.

 

Kycklinglåret var ljummet när jag tog den första tuggan. Den var saftig och välkryddad, precis som jag gillade det. Jag slog bort tanken på att jag kanske åt upp någons middag och tog en pommes frites från en annan bricka. Pommes fristen var kall, men smakade godare än bladsoppan jag hade ätit igår, lagad på tre olika sorters blad, lite blåbär och regnvatten.

 

Plötsligt slog mig känslan av att vara iakttagen, men det var omöjligt. Jag hade redan tänkt att ingen skulle kunna hitta mig, och ingen skulle kunna göra det heller. Tanken gick inte att ta miste på, men för säkerhetsskull tänkte jag igen.

 

Jag vill inte att någon ska hitta mig, jag vill att om någon närmar sig så ska han eller hon gå tillbaka.


Tanken var klar och tydlig, den skulle fungera.

 

Jag tog en tugga av ett grönt äpple, utan att kunna skaka av mig känslan av att vara iakttagen. Min blick for genom skogsbrynet utan att se något. Jag vred på huvudet och där stod han, lutad mot ett träd med ett likadant äpple i handen som jag.

 

 

Jag blev först så förvånad att jag inte kunde tänka. Killen var lång med kortklippt mörkt hår. Det var rufsigt, som om han hade gått i motvind. Han bar jeans, en enkel t-shirt och smutsiga gymnastikskor. Över ena axeln hängde en väska, för slapp för att kunna innehålla många tunga saker.

 

Chocken hade lagt sig medan jag granskat honom. Han hade stått stilla med blicken i marken och såg ut att vänta på något.

 

Jag vill att han går, tänkte jag. Jag hade ingen lust att prata med honom, jag var hungrig och på dåligt humör. Min mage kurrade instämmande och gjorde mig ännu mer otålig.

 

Men han rörde sig inte.

 

Han ska gå, tänkte jag bestämt, men tanken fick honom inte att flytta sig. Gå din väg. Jag visste att den tanken var värdelös eftersom den inte skulle ha gett någon effekt på vem som helst. Tanken var ingen direkt tanke, därför hjälpte den mig inte alls.

 

”Synd att dina tankar inte hjälper,” sa killen.


Nonstop-banan

Det här inlägget skrevs 2010-05-25 klockan 20:15:05
 • Skär ut ett litet lock i bananskalet och gröp ut lite av fruktköttet.
 • Häll i Nonstop eller tryck ner Dumblekola.
 • Svep in i folie.
 • Ställ in bananerna i 250°c ugn, ca 10 minuter eller tills skalet är svart och bananen mjuk.Eller grilla över glöd några minuter tills bananen känns mjuk och godiset smält.

Istället för att skära ut ett lock brukar jag skära en skåra och hälla i Nonstop i skåran :)


För trött för att sova

Det här inlägget skrevs 2010-05-25 klockan 10:40:39
Är det någon mer än jag som inte får upp en "tidigare inlägg" när man scrollat ner i arkivet? Vet att min/mina syster/systrar har det, men jag har det inte! Hjälp, om någon vet hur man gör!

Stannade hemma idag. Fick ingen sömn inatt och jag mår otroligt psykiskt dåligt. Har aldrig mått sämre än så här. Huvudet trycker och jag har haft ständig huvudvärk i några dagar nu. Vet inte hur jag ska bli av med det! Känns som om jag behöver lägga allt bakom mig med det här är en långsamt process...

Igår läste jag lite i min egen bok. Jag är riktigt nöjd med min story och jag tänkte lägga upp lite här (i ett annat inlägg). Det är dock © copyrightat © så ni får inte ta styckena och fortsätta på dem! Det är mina ;)

Jag älskar discokulor! :D


Kris i Paradiset

Det här inlägget skrevs 2010-05-24 klockan 18:31:20
Vet inte hur jag ska förklara det här, men när ett problem löser sig så hittar jag två nya!

 • Käken är sne eller för stor eller vad den nu är. Har fått tid hos tandläkaren för att kolla upp det, men undrar hur de ens kan tänka ut ett sätt att fixa det.

 • Mycket att göra i skolan. Ska göra fyra videor till nästa vecka, skriva en engelska nationell uppsats, ha en muntlig redovisning om filmen Avatar (som jag inte sett från början), göra klart rester, sudda hela skolan på fredag (bara för att jag och några till inte gick på den obligatoriska dansen, något jag ångrar!).

 • Det är så mycket "bråk" här hemma just nu tycker jag. Mikaela och jag kommer inte alls överens även om jag förstår att hon anstränger sig nu (snarare ser att hon gör det utan att riktigt lyckas), mamma mår så dåligt över allt och pappa anstränger sig också för att vi ska ha en lugn stämning här hemma.
  Varför känns det lite som att mina föräldrar "tävlar" om mig?

Jag har haft ständig huvudvärk de senaste dagarna. Varför? Jo, det är nog för alla ovanstående saker. De tar kål på mig! Jag vet inte vad jag ska göra för att lämna de bakom mig! De är som slem, rinner långsamt neråt och plötsligt faller det planlöst mot marken!
Huvudvärken kan även bero på datorsittandet...


Bus vs vampyren

Det här inlägget skrevs 2010-05-23 klockan 13:34:18
Efter två veckor på Kreta och jag var fortfarande den blekaste i synfältet!
Så var det för mig förra året. Jag är inte mycket för solare. Jag gillar att bada och sitta i skuggan med en bra bok. För länge i solen tar kål på mig och jag känner att jag smälter bort. Just därför gick jag sist ner till poolen de mornarna och var på hotellrummet vid lunch redan. Jag klarar inte av solen när den är som starkast.

Lyckost syrran som har bus att använda. Hon ser redan lite (bokstavligen lite) brunare ut än jag gör. Jag hoppas jag får en liten bränna iallafall. Jag skulle inte klara av att vara vampyrblek hela sommaren (trots att jag är en vampyroholic).

Gissa vilket ben som är mitt?


Vems arm är vems?


Daydream

Det här inlägget skrevs 2010-05-23 klockan 13:08:51I want to be a bird and fly far far away
to the open sea and forever stay
to fly high up in the sky and to almost hit the ground
dance with a bird, a tango or a waltz and then realize,
my wings are false
fall back down with head so hairy
and realize that my dream was simple scary

Watching you

Det här inlägget skrevs 2010-05-23 klockan 12:55:46I see you walk, I hear you talk, you whisper my name
You laugh out loud, you push in a crowd, it's always the same
You're kind to me, you will always be, got nothing to blame
You kissed my cheek, though I'm a geek, this is just a game

Miley Cyrus can't be tamed

Det här inlägget skrevs 2010-05-23 klockan 12:22:05
Wow, rubriken blev väldigt bra med tanke på vad musikvideo heter ;)


Borta med vinden

Det här inlägget skrevs 2010-05-23 klockan 12:08:03

Jag har så mycket i huvudet att jag snart exploderar. Idéer till böckerna, skolarbete så har sista veckorna, "problem" i hemmet, kompisar att komma överens med, etc.


Regnet faller ner från skyn och påminner mig om en liten låt som jag sjöng när jag var mindre. Lärde mig en nog i förskolan.

"Drip, drop, drip, drop, drip, drop, drip, drop. Vad är det som faller ner från skyn? Jo vatten, vatten bara vanligt vatten! Drip, drop, drip, drop, drip, drop, drip, drip."

Någon mer som sjöng den?

 

 


I really don't want to!

Det här inlägget skrevs 2010-05-22 klockan 15:15:23
För en vecka sedan skrev jag på DB att ni skulle avsluta denna mening:

I really don't want to...

Min mening var: I really don't want to be a unlucky birdHär är några andra som jag fick:

catielardie
I really don't want to move countries :/

daniel_ford
I really don't want to keep living like this

AmyAGL
I really don't want to read for my exams :/

audreymilan
I really don't want to get a job lol!!

Skriv dina meningar om vad du verkligen inte vill i kommentarerna! :D

Vampyrberoende

Det här inlägget skrevs 2010-05-21 klockan 21:19:02
Åh, nej! Kom inte hit och säg att jag är beroende av vampyrer! Jag har bara läst Twilight-böckerna 8 gånger och True Blood serien 1 gång (det är 10 böcker), köpt Twilight-filmerna, köpt första säsongen av True Blood, väntar på att få köpa andra säsongen, följer True Blood och The Vampire Diaries på TV och bevakar TVD 1 säsong på CDON.com

Vad då?!?

Och NEJ! Bara för att jag har startat en vampyrblogg där jag skriver om nyheter angående The Twilight Saga, The Vampire Diaries och True Blood betyder det INTE att jag är vampyrberoende!

Varför fortsätter alla säga det?!?

Jag vet att jag har haft en fotografering med vampyrtema och att det var en fotografering som var mest mena för en Twilight-tävling där man skulle skicka in en bild med vampyrtema.

Varför vann vi inte?!?


Jag, vampyrberoende? .................... jo, jag är väl det (:

Lockrop

Det här inlägget skrevs 2010-05-21 klockan 21:12:51
Att springa runt i huset och vissla på glaset som man hade till middagen, det är helt normalt i mitt fall. Fast att vissla på glaset låter kanske lite galet? Jag menar, det normalaste är väl att gå runt på alla ställen där man varit och ropa "Glaset? Vart är du? Kom hit, jag är törstig!"

"Diskmaskinen? Hörru, det där är MITT glas! Ta bort dina smutsiga korgar från MITT glas!"
*anfaller diskmaskinen*


Bloglovin - I'm lovin it ;)

Det här inlägget skrevs 2010-05-21 klockan 19:39:26
Följ min blogg med bloglovin

Mina favorit-tweets

Det här inlägget skrevs 2010-05-21 klockan 14:59:53
Demi Lovato
"Um.. what's that noise?" "Oh, I have aliens in my attic." "Story of your life."

Ashley Greene
I wonder who's lovely locks would sell for more on eBay... Justin Bieber or Rob Pattinson. It's a toss up.

Alex Meraz
"When you stop looking for something you see it right in front of you"...and no I don't mean my chipped tooth sadly enough.

Emily Osment

"You know, if our ages were in feet, I wouldn't be able to reach you" // "I'll sweep you off your feet, then you won't have to reach at all"


Hayley Williams
It's no wonder we don't live forever

Jodelle Ferland
Don't you hate it when you think someone is waving at you so you kinda wave back then you realize they're looking behind you? Yeah..awkward.

Tinsel Korey
If ur feeling down today. I want u 2 say "I believe in myself", and try 2 feel it. 2day will b a great day if u r open to it. :) HUGZ

Paul Feig
Hey, Sunday. You're called "Sunday" for a reason. Where the eff is the effin' sun??? Slacker.

Kaleb Nation
Lunch or nap? Lunch or nap? WHICH TO CHOOSE?! It's times like this I wish I could eat in my sleep.

Sean Roberts
Only thing to do is jump over the moon... :)

Anya Marina

I would like a baseball mitt and an espresso machine with a great frothing thingy. (This is what Twitter is for, right?)

Hilly Hindi
I wish I was a good Tetris player, then I would be the champion of closing suitcases that just won't shut!!! >:(

Jacob Jost
A wise man once said: To be happy, one needs satisfaction in all areas of life. You know this...
A wise man once also said: Brownies are good!

Billy Burke
Happy New Year to all. Don't get disappointed if you don't have an awesome time tonight. It's only an accident if u do. Just grin and rock.

Edi Gathegi i'm in stokholm. kinda love it.

Jeremy Davis
sweden ruled tonight!!... i can't believe that we actually have fans so far from home!! its an amazing feeling, thank you scandinavia!! :l

Kristen Stewart (hon har inte Twitter, men det här är från Twilight kontot)
- Yes, I twittered. Or twitted..tweeted? I dunno, but thank you sooo much anyway..!

Peter Facinelli Thanks a million. Here's Rob... Hi, it's Rob... My first and last tweet. My dad made me do it.

Rachelle Lefevre Had dinner with Taylor & asked if he is on Twitter. For now he's NOT but he might. I'll work on him!

De fyra indviderna

Det här inlägget skrevs 2010-05-19 klockan 21:11:29
Ah, tror att det är dags nu. Det borde det vara. Pappa och mamma har redan berättat det för de närmaste. Likaså jag. Många vet nu.

Det blir skiljsmässa.

Det värsta med skiljsmässan för mig - jag är känslolös. Mikaela har varit hemma från skolan mycket och tycker det är väldigt tråkigt. Pappa har fixat papper. Mamma pratar mycket med mig och Mikaela. Men jag, jag känner ingenting. Anledning: mamma och ja gpratade om det här förra året på Kreta. Då kom känslorna. Jag grät. Jag var spänd. Jag såg fram emot det. Jag ville aldrig att semestern skulle ta slut.

Jag är en en-gång-i-livet människa och jag gör inte saker två gånger. Jag upprepar mig sällan. Upprepar aldrig samma misstag. Så just nu, när skiljsmässan är på gång och vi har precis kommit in i det, känner jag inget. Jag kände allt då, för ett år sedan.

Idag tittade jag, mamma och Mikaela på två lägenheter. Den första var det någon som bodde i (en äldre kvinna med tanke på lukten) men som skulle flytta ut i Augusti nån gång. Det var ganska fina tapeter, men ingen diskmaskin och fula golv. Den andra vi tittade på var tom och fina golv men fula tapeter i kök och ett sovrum (som förmodligen blir mitt om vi får det). De ska dock renovera om i de rummen och vi får välja tapeter (skönt att få välja tapeter i det rum man ska bo i, eftersom det är hyrlägenhet får man inte tapetsera/måla om alls).


Våren har anlänt

Det här inlägget skrevs 2010-05-18 klockan 18:34:30
Tandläkaren, nationellt prov, nyhetsuppdatering med vännerna... många tankar har samlats idag.

Det gick bra hos tandläkaren. Skulle vara där tidigt så jag missade inte mycket av skolan. Efteråt smakade jag gummihandskar så fick svänga in på Ica och köpa Läkerol. Tänderna såg bra ut förutom mina visdomständer som jag har svårt att borsta (tackar som pekar ut dem). Dock la hon märke till min konstiga käke (hm, har haft det i kanske ett eller två år?) och med konstig menar jag att den skrapar i när jag öppnar munnen för stort. Det är inte bra, för det sliter på käkbenet, sa hon och jippie, tänkte jag. Vad tänker de göra åt det?

Nationella provet i praktiskt fysik gick bra. Min planering visade sig fungera jättebra och jag tyckte jag klarade det fint. Sista nationella provet i årskurs 9 - engelskauppsatsen som jag missade. Men men, jag är duktig på engelska och har fått tjuvkika på ämnena. Hm, kommer jag ihåg dem?


Gubben i lådan

Det här inlägget skrevs 2010-05-17 klockan 20:26:09
Här hittar man kissemissen i en låda med halsdukar och annat.
Det ser mysigt ut.
Jag var själv nära att krypa in ;)


En månad kvar

Det här inlägget skrevs 2010-05-17 klockan 17:33:35
Kan inte fatta att jag snart har gått tre år på Gärdesskolan! 16 år och gymnasiet väntar! Någon som såg tiden flyga förbi? För allt jag såg var tegel.

Minns mina första dagar på Gärdesskolan. Jag hade skåpnummer... okej, det är bortglömt (vet knappt vad jag har för nummer nu, min nummerskylt har alltid varit borta). Jag och mina vänner satt varje rast och spelade kort, vilket de flesta gjorde för det var väldigt populärt.

Jag hade ingen lugg i sjuan-åttan. Säg mig, passar jag bättre med eller utan lugg?


Dagens otur

Det här inlägget skrevs 2010-05-16 klockan 15:02:09
Great, min datorsladd slutade fungera när jag var mitt uppe att skriva på min bok. Förlorade två sidors nytt manus + en sladd.

Pappa och jag åkte ner för att köpa en ny sladd och på vägen hem stannade vi för att handla på Max. Det gamla vanliga blev det för mig, Maxmål med bara ketchup. Någon mer som tar det? En bekant till mig och pappa jobbade där och han är en trollkarl. Så när han har gett oss maten så frågar han om vi har sett hans osynliga penna. Han sträcker fram handen och tar något osynligt på bänken. Sedan drar han fram den med handen (ni har säkert sett tricket förut). Ärmlös tröja, ingen klocka eller armband eller någonting. Jag hade inte sett någon penna vid kassan. Hur gör han!?!

Känner mig riktigt stolt över mig själv idag. Eftersom daton slutade fungera så fick jag hitta på något annat att sysselsätta mig med. Ute regnade det, jag var inte på humör för att vara med någon idag, så jag tog fram en skål med vatten och en trasa och dammtorkade hela rummet (detta är något enormt stort för att komma från mig)! Dammsög först hela golvet (inte smart, jag vet), sedan dammtorkade jag byrån, hyllan högst upp, mina två fyllor ovanför sekretären... Just nu, medan jag skriver det här, kom jag på att jag glömde dammtorka sekretären. Sånt är bara typiskt, eller hur? Tänker dock inte dammtorka den.

Var ju till Stockholm i onsdags och träffade Niki. Hon lade ut lite bilder på sin blogg som jag tog eftersom mitt kamerabatteri la av efter en stund. Det andra batteriet låg färdigladdat hemma...

Någon som har köpt den här sparkdräkten?


Systers "coola" min som bebisystern imiterar ;)


Minnesförlust

Det här inlägget skrevs 2010-05-15 klockan 13:45:59
Idag är det söndag och jag kan inte minnas vad jag gjorde varken i torsdags eller igår. Någon som bevittnade mitt stilla sinnestillstånd? (Betydelse: någon som såg vad jag gjorde de två dagar jag var utan hjärna?)

Dagen är varm med hela 38° i solen! Varför jag gör mina temperaturmätningar i solen istället för i skugga är enkelt och något som min kära syster Mikaela har sagt. "Varför mäter man temperaturen i skuggan? Man vill ju vara i solen!" Så idag drog jag bord och stol ut på verandan och satte mig i solen med datorn. Det blev en hel del skrivande eftersom jag får gott om insperation när jag hör ljudet av fåglar, vind och grannen som krattar gården.

Försöker fortfarande få igång The Sims men jag får bara igång fel skiva. Antingen är det något fel på skivan eller så är det något fel med datorn. Aldrig att det är jag som gör något fel, eller hur? Får ta och tvätta skivan (igen) och blåsa av den (igen) och sätta in den (igen) och försöka på nytt (igen).

Dålig start på morgonen måste jag säga. Mikaela och jag har inte varit på bästa-kompis-humör ingen av oss (när har vi någonsin varit på bästa-kompis-humör?), men nu verkar det vara fred i "paradiset". Hon kom faktiskt ut och tog min kamera (utan tillstånd men jag hade inget emot det) och fotade lite. Blev riktigt bra bilder på katterna som också är ute och njuter av solen.
PMS

Det här inlägget skrevs 2010-05-14 klockan 20:34:15


Kopierat

Tjejer, lider ni av något utav dessa:

Humörsvängningar

Depression
Irritabilitet
Ilska
Gråtmildhet
Ökad känslomässig reaktivitet
Förändringar i sexualdrift
Ångest
Försämring av befintliga psykiatriskt tillstånd

Förändringar i uppmärksamhet

Glömska
Förvirring
Problem med att vara på alerten
Utsatta för olyckor

Fysiska förändringar

Ömhet i brösten
Känsla av att vara uppsvälld
Svullnad i armar och ben
Migrän
Ryggsmärta
Sömnsvårigheter
Förändringar i energinivå
Illamående

Om svaret är ja! Då lider du av PMS! Om tjejer lider av PMS, varför kommer dumma killar komma undan med ingenting!!!!!!! Hatar det! Hatar det! Hatar det!

---------------------------

Premenstruellt syndrom: PMS är en sjukdom som kännetecknas av en rad hormonella förändringar som utlöser störande symptom i ett stort antal kvinnor i upp till två veckor före menstruation. Av de uppskattningsvis 40 miljoner lider av, mer än 5 miljoner kräver medicinsk behandling för märkt humör och beteendeförändringar. Ofta symtom tenderar att sjunker med menstruation och kvinnor fortfarande symtomfri till de två veckor eller så före nästa menstruation. Dessa återkommande symtom från ägglossning till mens typiska PMS, premenstruella syndrom.

Rymdbolaget Yen år 1985 visade att luprolide acetat, ett långverkande medel för endometrios, snabbt kan eliminera värre PMS symtpoms. Även luprolide vanligen inte används för dessa symptom, men det bekräftar vad dessa kvinnor har vetat i många år, den smärta och humörsvängningar är verkliga!

Så kvinnor behöver inte känna att de blir galen för dessa två veckor varje månad. De upplever en överdrift av normal funktion. Läkaren kan hjälpa patienten genom att först förklara processen, dels med anti-östrogena hormonella läkemedel för att sänka och stabilitet i östrogen-nivå och slutligen, med hjälp av medicinering under kortare perioder.

---------------------------

Dumma människor (och jag hänvisar till alla ni är manliga idioter!) som inte tror på PMS, OBS detta:

PMS är verkligt och receptbelagt läkemedel måste ta itu med kvinnans behov och bakomliggande hormonella obalanser.

Stockholmsresa

Det här inlägget skrevs 2010-05-13 klockan 20:37:07
Är så trött idag, men vet inte varför. Jag har sovit som en stock och hade en jättebra dröm som jag inte minns nu. Gick upp vid elva och borde alltså vara rätt pigg, men hela dagen har jag haft huvudvärk och då och då lite yr.

Tänkte dock skriva lite om Stockholmsresan igår. Jag gick upp klockan 4:15 för att hinna göra mig klar för resan, sen så fick jag skjuss av mamma ner till skolan och där stod jag med mina vänner och väntade på bussen. Vi fick åka i en rosa Bollnäs buss (rätt ironiskt, va?) och resan ner gick bra. Efter ett par timmar svepte det här utanför fönstret:Bussen körde oss hela vägen ut till Nordiska museet där vi fick se en kläder-genom-tiderna visning. Det första jag såg när jag kom in var en enorm staty av Gustaf Vasa. Han såg inte ut som jag har föreställt mig honom, men han kommer inte förändras i mitt huvud tack vare den där statyn iallafall (nu skulle ni allt bra gärna vilja veta hur han såg ut för mig!).
Efter besöket på Nordiska körde bussen oss till FOREX-butiken mittemot T-centralen och därifrån gick jag med mina vänner till Kungshallen. Jag tog som vanligt meny 6; kycklingfilé med pommes frites och cola. Siri och Vilma (min stavning av hennes namn; Wilma. Vet ej varför) är vegetarianer och för mig såg deras mat inte så aptitretande ut.Efter lunchen skyndade vi oss till Dramaten dit jag och Vilma fick visa vägen (aldrig fel att hitta i Stockholm). När vi kom dit stod våra lärare där och jag undrade var alla andra var för vi kom i sista minuten. Sedan säger lärarna att vi inte ska vara på Kungliga Dramatiska Teatern utan på Elverket Dramaten (eh...?). Så vi får raska på ännu fortare för att hinna i tid, jag och Siri i täten med mina långa ben och Siri's snabba takt. Vi kom faktiskt fram i tid och teatern visade sig vara väldigt bra. Jag och mina vänner satt längst fram, men vi blev inte pådansade eller fick spott på oss (sånt händer!).
Eftersom vi hade fått fel information om vilken Dramat vi skulle till, så fick vi gå tillbaka till stora Dramaten för att möta upp syster. Åh, vad jag har längtat! Ingen av oss minns när senaste gången vi träffades (inte så konstigt, vi båda är lite av en Doris från Hitta Nemo!)
Vilket drama det blev! ;)

Mina vänner ville såklart shoppa, men lilla jag hade inte mycket pengar med mig. Vi gick i Gallerian och tittade, men jag blev allt eftersom allt mer uttråkad för jag såg så mycket jag ville ha men inte kunde köpa. Så sa till de andra att jag och Niki går ner till baren på bottenvåningen av Gallerian längst bort för att äta lite italiensk glass. Och vet ni vad? Jag har aldrig gått inne i centrum med Niki helt ensam! Så att sitta där nere med en glass var jätteskönt och hur mysigt som helst! Vi pratade en hel del och jag kände att Niki fick veta mer om mitt liv nu (det är en helt annan sak att berätta det öga mot öga än över msn, tro mig).
Tack vare en skylt som sa "Alla piercingar 79;-" kunde jag köpa någonting i alla fall! Den nya piercingen är vit med en fjäril hängades. Jättefin till sommaren! Tack syster som hittade den ^^)

Middagen blev lite av det udda slaget. Vi hade inte så gott om tid på oss så vi sprang in på Ica och köpte oss lite av varje till middag. Jag köpte två proviva och en japp, sedan hade jag lite Sprite kvar från hemfärden (varm utan kolsyra, jag drack inget) och så fick jag en macka, juice och två mandariner på bussen. Det blev som min egna lilla buffé. Fick smaka lite räkor och Cola av mig resekamrat Poo (Po, Chuthamat).Resan hem var jobbig, men inte tack vare att de sjöngs längst bak, den höga volymen från tv:n när några skulle se på ishockey eller farten på bussen (jag hatar bussar, förresten). Nej, jag mådde illa för att jag fick min period igår och hade glömt tagit cyklo-f till lunch. Så ni tjejer förstår hur jag hade det under hela färden hem. Men jag gjorde det bästa av stunden och hade trevliga samtal med lärarna. Och trots min period, mitt illamående tillstånd och det faktum att jag satt långt ifrån resten av klassen; fick de mig att rodna! Längst bak där det sjöngs sånger sjöng de "Pojkarna som busar" (om den nu heter så, den kanske heter något annat) och pappa har spelat den för mig några gånger så jag kan den. Så när jag sticker fram huvudet och lyssnar på dem, så ser Johan (mitten i sätet längst bak med utsikt över hela gången) att jag sjunger med och pekar på mig. Flera huvudet sticker fram mellan sätena för att titta efter ("wow, Ella kan den här låten!") och jag rodnar fast sjunger vidare. Sedan skrattar jag åt mig själv för att jag rodnar och "gömmer" mig bakom sätet igen. Det var faktiskt ett bra slut på dagen! :D


Uppdatering av de senaste dagarna

Det här inlägget skrevs 2010-05-11 klockan 18:46:45
Har jobbat lite med designen nu och lagt in en liten text i början av menyn + två bilder. Jag vet inte, kanske saknas det något... Säg till om ni tycker jag kan lägga till något mer i menyn :)

Gick runt hela dagen på helspänd tack vare den muntliga redovisningen som skulle äga rum i slutet av dagen. Dock gick det ju väldigt bra för mig. Maria var söt att säga till mig efteråt att jag var modig som vågade stå framför hela klassen istället för att sitta vid datorn. Jag tog till och med med mig min egen bärbara mus så att jag kunde klicka och stå där framme samtidigt. Ja, jag satsar på ett MVG. Senaste redovisningen om Fiji (på engelska) fick jag en MVG- och nu satsar jag verkligen på ett MVG. Tycker det är helt otroligt att jag ens får MVG, jag tycker det är jättejobbigt att prata inför en grupp.
Tack snälla klasskamrater som satt tysta och lyssnade på mig när jag redovisade! :D

Mamma ska byta sängkläder idag och det är alltid då som jag får min första dag i perioden. Är det inte helt ironiskt att det är så? Mamma byter sängkläder var 14:e dag och ja, ni kan ju matte ;)

Imorgon bär det av mot Stockholm med klassen! Jag har pratat med Niki och hon kommer att möta mig för att umgås i tre timmar. Vi kommer åka härifrån Bollnäs klockan 6:15, sedan ska vi gå på olika museer (jag och mina vänner valde Nordiska Museet), och till sist ska vi se en föreställning på Dramaten. Efter det är det tre timmars shopping, vilket innebär tre timmars umgänge med min syster! <3

I torsdags var jag, Maria och pappa uppe på Globens topp med SkyViewn. Den gick otroligt långsamt och det var väldigt varmt när solen lyste på. Tips är ju att inte bära läder som jag gjorde. Jag lyckads filma färden upp och sen samt ta en del bilder. Utsikten var otrolig, men det var lite av en sömngångare för att jag skulle uppskatta färden. Men jag är såklart glad att jag gjorde det, inte för att jag kommer göra det igen.
Före man fick kliva in i den såkallade bollen fick man se en liten film. Det var som en kort dokumentär men jag slår vad om att den var minst tio minuter lång. Själv tyckte jag det var väldigt ointressant att veta hur och varför man byggde Globen från början, men lite intressant var det att veta varför den var rund (ishockeyarena).


Technologic

Det här inlägget skrevs 2010-05-10 klockan 16:56:41
Det här är mitt första riktiga inlägg. Alla andra inlägg är inlägg som jag tycker redan borde finnas på hemsidan så att det finns något att läsa och titta på.

Gick hem tidigare idag tack vare att det snart är dags för perioden. Jag vet inte varför, men min mage gör ont några dagar innan och idag hade jag inte med mig någon binda. Härligt...

I morgon så är det svenska redovisning. Vi ska redovisa muntligt inför halvklass om en bok och dess författare. Jag har läst Jorden runt på 80 dagar och jag tänker inte förklara för er varför jag tycker boken är både bra och dålig. Det är komplicerat.

I helgen spelade jag och Siri in en E.S video, faktiskt en uppgift i bild/foto profil. Uppgiften var att fota ett mönster, men jag är mer inne på att göra videor så den här gången ville Siri göra en video med mig. Den blev jättebra! Take a look! Technologic!


Räddaren i nöden

Det här inlägget skrevs 2010-05-10 klockan 08:18:27

Jag springer i skogen, mina fötter är bara och min klänning blöt. Jag försöker stänga ute ropen efter mitt namn och fokusera på vart jag sätter ner fötterna. Marken är våt och jag springer över hala rötter och stenar. Med hjälp av händerna lyckas jag ta mig fram snabbare.

 

- Ana! ropar någon bakom mig. Rösten låter nära, men jag tittar inte efter för att se hur nära.

 

Min långa ben flyger ram över stora stenar, tjocka rötter och blöt mark. Grenar och löv fastnar i mitt långa hår som fallit ur den håruppsättning som lady Elena så vänligt hade satt upp.

 

Jag kastar mig genom ett par taggiga buskar, river av en stor bit av klänningen och snubblar över en rot jag inte hade sett.

 

Jag faller i armarna på någon. Mörkret döljer ansiktet och den kraftiga handen över min mun var en mans.

 

- Skrik inte, viskar han direkt i mitt öra. Jag sväljer skriket som hade varit på väg upp och nickar. Han flyttar sin hand till min axel och lyfter upp mig i sin famn.

 

Sedan sprang han. Snabbare och smidigare än jag hade varit. Jag försöker hålla mig vid medvetandet, men faller ändå in i tystnaden.

 

 

Jag öppnar kvickt ögonen och minns natten i ett enda svep. Jag sätter mig käpprakt upp och finner mig ensam sittandes i en säng i ett rum jag aldrig hade varit i förut. Vart var min räddare?

 

Mödosamt kliver jag upp och blir lättad att se min trasiga klänning fortfarande på min kropp. Det finns ett fönster i rummet med fördragna gardiner. Jag går fram till det och kikar ut utan att visa mig.


- Är du hungrig? frågar en ljus flickröst.

 

Med handen över hjärtat hoppar jag runt och trycker mig mot väggen bredvid fönstret. I dörren står en blek flicka med blont hår till axlarna och ett vänligt leende på läpparna. Hon bär en marinblå tunika som passar bra ihop med hennes ljusblå ögon. På ett sätt skrämmer hon mig.

 

- Jim har gjort frukost till dig och han skickade upp mig för att se efter om du var vaken, fortsätter hon utan att vänta på svar. Hennes leende blir bredare när hon skannar min kropp. Han sa också att jag fick titta men inte röra.

 

Hon står kvar i några fler sekunder och skannar min kropp igen. Jag känner mig blottad och vill inget hellre än att krypa in under täcket igen och gömma mig där en stund. Men flickan ger mig ännu ett bländande leende och försvinner ut ur rummet.


Runt och runt tills du blir yr

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 15:06:54

 

När jag blir uttråkad brukar jag sätta mig i arbete, genom att göra en tråkig video. Detta är en video jag gjorde i dag, för jag var så uttråkad. Jag tänkte faktiskt spela in en annan video, men vädret var för varierande :/


Vevlinge -09

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 15:03:22

 

Jag hade bara spelat in ungefär fem klipp från Vevlingestrand, så jag klippte ihop allt och det var en ganska tråkig men samtidigt rolig video.Vill bara säga att vattnet var iskallt och man blev helt snurrig i huvudet av dessa snurrsaker. Cyklarna var okej, de var det roligaste!


Agent Alice: Bloopers & Behind The Scenes

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 14:56:54

 

Jag och mina två vänner Maria och Siri gjorde en lång "reklamfilm" i skolan. Den heter Agent Alice och naturligtvis händer det en hel del saker när tre tonåringar ska spela in en film! Här är de bloopers jag gillade bäst :)Jag är inte med i filmen, jag är "chef" etc. Det är bara Maria och Siri som är skådespelare, även om jag vill bli skådespelare.


Moonwalk

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 14:53:32

 

Mina patetiskta försök att gå Moonwalk. Jag lyckas mer än en gång, men fick bara med en och en halv gång i filmen ;D Hah! Det var ett jävla halt golv också!

High Five Movie

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 13:13:29


Låt - Free Plains


Maria and I did a high five at school one day and so we played harder and harder. I asked Siri to shoot us once and it was very sore! Afterwards, we washed our hands in ice water for a few minutes and then knocked it in your palms. Immediately after the blast felt like the palm of the hand-held against a nail-wall! Tearing PAIN! I advise you not to do something similar. Although I know that some will do it, just to test if it really hurts so much. (It does.)


In the background you can see our friend Madeleine who asks, "Ella, you hit so hard just to avoid writing in the lesson?". It was not our intention, but I must say that my hand felt very lax after the icy water.


In the beginning you see Maria open a book, it was in the movie only because we thought it was a cool shooting. Then you see Maria mix cards, which I think is very cool. I myself can not do that, I destroy the cards just ...

Min Vanliga Morgon

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 13:10:20"Foto/Bild uppgift


Fotodagbok
Beskriv din vardag. Ta tre bilder med mobil/digital kamera som beskriver din väg till skolan, vad du gör före/efter skolan, när du är med vänner etc. De här tre bilderna ska ha olika bildtyper
(till exempel en av följande - Snapshot, full storlek, halv bild, närbild, extrem närbild)."


Eftersom jag är en dålig fotograf ville jag hellre spela in mitt dagliga liv och jag valde mina tråkiga skolmornar. Från när jag går upp 06:15 till när jag går till skolan 07:35.


- Jag byter inte om lika snabbt som jag gör i videon ;)
- Ja, jag glömmer nycklarna fyra av fem dagar.
- Jag har nästan alltid min läderjacka, älskar den!
- Frukosten ser lite äckligt ut, men den är helt okej att äta.


Roliga saker som man kan se i bakgrunden:
0:06 De fyra Twilight böckerna, som alltid ligger på mitt nattduksbord.
1:57 Alla mina skor i den nedre lådan (den som jag drar ut) och min syster's skor i lådan ovanför.
2:04 Mina favoritskor, vilka jag använder fyra av fem dagar i skolan.
2:13 Halva hallen.
2:18 Några av mina jackor, men det ärväldigt mörkt så du kan inte se att det är mer än en jacka (det är två mörka).
2:18 I högra hörnet kan du se pappas yxa.
2:23 Man kan se lite av köket till höger i spegeln.
2:23 Ser du hur långt mitt hår är? :D
2:29 Min syster Mikaela är i bakgrunden i sin morgonrock.
2:38 Två av våra cyklar + våran blå Ford.
2:52 Mamma's nycklar
2:53 Under krokarna med nycklarna kan du se en hängare som ser ut som en fisk. Jag älskar den hängaren! ;D
2:57 Utsikt från vardagsrummets fönster. Våra uppfart. Vår grannes hus.

Billie Jean

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 12:59:01

Billy Jean
med (som alla vet) Michael Jackson


Jag jobbade med den här videon i ungefär två veckor. Under de veckorna tog jag nya bilder och spela in nya videoklipp. Det var roligt och hårt jobb.
(min dator stängdes av hela tiden).


En del bilder är från senaste lovet och en del från förra veckan.
Det är lite blandat, men alla bilder och videoklipp är
kopplade till skolan på ett eller annat sätt.


---------------
"Hon"/Dansare - Ellinor
"Michael" - Maria
"Sonen" - Siri


Agent Alice

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 12:50:46


Med M.E.S
(Maria, Ellinor, Siri)


Inspelad 2009
Platsen för inspelning är våran skola.Vi fick tillåtelse att spela in!
Det tog oss två veckor att spela in allt.


BLOOPERS:
- Maria byter tröja ett antal gånger. Från ärmar till armbågen, till långärmat, och till inga ärmar alls.
- I början har hon håret utsläppt, men när hon vänder sig mot diamanterna i förrådet har hon håret i en tofs.
- Då och då byter hennes skor färg mellan svart och vitt.


Om du hittar några fler bloopers, skriv den/de i kommentarerna!


Är du rädd för humlor?

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 12:46:17

 

Jag brukar göra klippen på engelska men min syster ville ha svenska så... (är jag lite anti-svensk trots att jag är helt och hållet svensk?)


www.memikaela.blogg.se


Elli In The Air 2

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 12:44:41

 

Elli In The Air 1


Jobbade med slow-motions och att posa i luften (inte enkelt!) Jag hade roligt och min syster med (tror jag...).


Öga mot öga

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 12:40:37

Det är Halloween. Natten som varar som längst. Du är redan ombytt och klar när det ringer på dörren. Din syster öppnar. Du kan höra hur de pratar nere i hallen. Hon ropar på dig. Du kastar en sista blick i spegeln och går sedan långsamt ut till hallen. Deras blickar gör dig stolt.

 

”Wow Beckie” säger Lewis, efter en förvånad och beundransvärd blick på din kropp.

 

”Vad tycker du?” frågar du och intar en pose. Han stirrar på dig och ler.

 

”Du är helt fantastisk” säger han. Din syster ger honom en lång blick och går sedan iväg. Du vänder dig mot hallspegeln. Ditt bruna hår är plattat och ramar in ansikte. Du har tagit på extra mycket smink, så dina läppar är blodröda och ögonen ser trötta ut med lila påsar under. Den perfekta vampyren.

 

”Ska vi gå då?” frågar Lewis och sveper med sin slängkappa mot dörren. Du ler och ni går ut tillsammans. Lewis är en gentleman och håller upp bildörren åt dig. Du sätter dig och han sveper runt bilen och sätter sig vid ratten.

 

”Tror du att nån av oss kommer vinna?” frågar du och tittar ut genom fönstret.

 

”Du kommer säkert göra det” säger Lewis.

 

Ni kommer fram till lokalen och kliver ur bilen. Varulvar, spöken, häxor, trollkarlar, pumpor och någon som är utklädd till Michael Jackson, alla går de in i lokalen. Du och Lewis följer efter.

 

Lokalen är mörk med levande ljus i taket och på väggarna. Du ser dig omkring och tänker att du kanske kan vinna det här. Det är inte många som har varit kreativa med sina kostymer.

 

”Vill du dansa?” frågar Lewis och drar med dig ut på dansgolvet. Ni dansar tillsammans, men snart säger häxan vid micken att alla ska byta danspartner. Lewis sveper iväg och genast kommer en kille helt klädd i svart och tar dina händer. Övre delen av hans ansikte är gömt bakom en mask, men du ser att hans ögon lyser. Han drar sig närmare dig och ler. Leendet är bekant, men i mörkret kan du inte placera det. Du lägger händerna på hans höfter. Han drar sig närmare dig och svänger höfterna i takt med musiken och du gungar med. Du blir torr i munnen av din egen andedräkt när ni dansar närmare och närmare varandra. Ditt ansikte är några centimeter från hans.

 

Du står stilla, andas knappt, hör inte den bedövande musiken, stirrar bara in i dessa ögon, förlorad. Du lutar dig fram de sista centimeterna och dina läppar möter hans.

 

Först tvekar han, men sedan besvarar han kyssen. Stället är tomt. Det är bara du och denne stilige främling, förenade i en omfamning.

 

Jag vet vem du är ..., tänker du.


Du drar dig försiktigt undan och tittar in i hans ögon. Han vrider på huvudet så att läpparna vilar mot ditt öra. Du blundar. Hans varma andedräkt känns elektrisk mot din hud. Han viskar någonting, men du uppfattar det inte riktigt.

 

”Byt partner” ropar häxan.

 

Du öppnar ögonen, men han är borta. Du snurrar runt, anstränger dig för att få se skymten av en helt svart person, men Einstein blockerar din väg och börjar dansa med dig. Du har inget val.

 

Vart tog han vägen? tänker du och ser dig hela tiden omkring medan Einstein snurrar dig runt. Och vad var det han sa? ”Jag är din Romeo?” Vad betyder det?


Einstein tröttnar på dig och går sin väg. Du märker det knappt. En svart ryggtavla är några meter ifrån dig, dansar tillsammans med Catwoman. Du vågar inte gå fram till honom. Inte nu i alla fall.

 

Någon drar i din arm. Du vänder dig om och ser Lewis stå alldeles bredvid dig. Han ser upprörd ut. Du rynkar på pannan och tänker precis fråga vad som var fel när han skakar på huvudet och drar med dig ut i natten.

 

Det är kyligt ute. Din andedräkt stiger upp mot himlen och blandas med Lewis. Han släpper dig och går fram och tillbaka. Du står stilla och väntar.

 

”Vet du vem det där var?” frågar han och ställer sig framför dig. Han stirrar in i dina ögon och du kan inte riktigt förstå varför han var så upprörd.

 

”Menar du Einstein?”

 

Han ger dig en svårtolkad blick. Du ser ner i asfalten.

 

”Det var Chris Stewart!” nästan skriker han. Du hoppar till eftersom han står så nära när han säger det. Han flåsar alldeles framför dig. Du tittar långsamt upp och ger honom en blick som försöker visa att du inte bryr dig. Du tror du lyckas. Lewis rätar förvånat på sig och ser på dig med nya ögon. Du ler försiktigt. Han backar ett steg och rycker på axlarna. Utan ett ord till går han in igen och du följer efter. Så fort du tagit ett steg in i lokalen tar någon tag i din arm. Det är Chris. Han ger dig ett litet leende och drar dig sedan intill sig. Du ignorerar de andras blickar och lägger försiktigt armarna om hans hals. Han lägger sina om din midja och möter dina läppar halvvägs.

 

Romeo, tänker du. Jag älskar dig.


Fritt fall

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 12:23:59

Jag skrattar högt när Leonardo gör ännu en loop.

 

- Fryser du inte?, frågar han och svävar lodrätt en stund.

 

- Du är ju med mig, säger jag och reser mig upp. Jag korsar benen runt hans mage och sträcker ut armarna som om jag vore en fågel. Leonardo flaxar med vingarna och jag flaxar med mina armar i takt med hans.

 

Plötsligt dyker han och jag slungas bakåt på hans rygg. Jag griper tag i hans skjorta och borrar in naglarna i hans rygg. Nu är det han som skrattar och planar ut sig igen. Vi är fortfarande flera kilometer upp i luften och husen under oss är som små sockerbitar.


- Varför gjorde du så där för?, frågar jag med andan i halsen och rätar på mig.


- Jag hade lust att skrämmas lite, skrockar han under mig.


Jag slår honom lätt på ryggen och ler. Min tur att skrämma dig, säger jag och kastar mig ut från hans rygg. Jag vecklar ut mig och låtsas vara en fågel och faller planlöst mot marken under mig. Vinden viner i mina öron och allt mitt hår står rakt upp.


Leonardo fångar mig efter några sekunders frifall. Han flyger under mig och saktar långsamt ner farten. Jag skrattar och sätter mig på hans rygg igen.


- Du är galen, säger han och flyger högre upp. Jag skrattar bara och svänger med benen.


- Jag visste att inget skulle hända, säger jag när han slutar flyga högre upp. Han svarar inte utan flyger bara lite högre upp ändå.


Utan förvarning rullar han runt och jag ramlar ner igen. Den här gången drabbas jag av chock och stirrar ner på marken. De sockerbitsstora husen växer sig allt snabbare, men plötsligt är Leonardo där med mig. Han håller mig intill sig med stilla vingar och ett leende på läpparna. Vi faller ner tillsammans och jag inser att han inte tänker stoppa fallet. Istället kysser han mig och jag särar på läpparna och besvarar kyssen. Hans fingrar smeker mig över håret och våra tungspetsar möts på mitten. Leonardo flaxar till med ena vingen och vi snurrar runt runt och faller allt fortare ner mot marken.


Leonardo skrattar till och breder ut vingarna. Han tar mig i sin famn och bromsar in oss. Jag ler mot honom. Han ler mot mig. Sedan flyger han upp bland molnen igen och vi blir ensamma i vår egen lilla värld igen.


Strandpromenaden

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 12:22:18

Hon ser honom först. Han ser ännu inte henne. Vet inte om att hon existerar. Hon känner sig som en stor neonskylt som blinkar i natten. Han borde se henne. Alla tecken som hon givit honom, alla blickar, alla leenden. Nog var det uppenbart. Alla runt omkring såg det, utom han. Varför tittade han inte?

 

Anna fortsätter stirra på killen. Han sitter på en stol uppe vid cafét med utsikt över stranden, havet och henne. Han borde se henne. Andra turister som går förbi kastar undrande blickar på henne. Vem skulle inte göra det? En flicka i vit klänning står vid vattenbrynet och stirrar upp mot cafét med ryggen mot havet. Ingen skulle lägga märke till henne om hon bara vände sig om.

 

Killen sveper med blicken över stranden. Han ser på henne i några sekunder, men låter blicken glida vidare.

 

Anna suckar. Han hade tittat på henne tidigare också. Låtit blicken vila på hennes ansikte i några sekunder innan han fortsätter bortåt.

 

Han sveper tillbaka med blicken och stannar vid Anna en gång till. Nu ler hon igen. Hon lyfter huvudet en aning så att solens sista strålar träffar hennes ansikte. Hon ler mjukt och känner vinden leka med hennes hår.

 

Han reser sig upp och står där en stund. Hon tittade fortfarande på honom, men stirrar inte. Nu har han sett den stora neonskylten. Hon hade fångat hans uppmärksamhet.

 

Hon ler fortfarande när han går ner från cafét och börjar gå mot henne. Vattnet slår upp mot hennes vrister. Solen sjunker ner bakom bergen och natten blir guldgul.

 

Han kommer fram till henne. Ser henne djupt i ögonen och ler han med. De säger ingenting till varandra. Han höjer handen och smeker henne över kinden. Han fortsätter ner längst hennes arm och tar hennes hand i sin.

 

De står så en stund. Pratar genom blickar. Hon förstår vad han säger tyst inom sig. Han förstår vad hon tänker.

 

De vänder sig mot bergen och stranden och börjar gå. De går långsamt hand i hand utan att prata. De känner varandra. Hon upplever honom som en ängel. Ibland tittar hon på hans ansikte. Det är gyllenbrunt. Han hade befunnit sig på ön längre än hon hade.

 

Plötsligt stannar han. Anna vänder sig mot honom och ser frågande ut. Hans blick glider över hennes ansikte och bort mot stranden där de kommit ifrån. Ella ser åt det håller hon med.

 

Långt där borta ser hon en skugga. Någon står och vinkar. Personen är nästan osynlig i mörkret, men hon kan se det långa hår som fladdrar i vinden.

 

Han släpper hennes hand. Anna ser på honom igen och nu möter han hennes blick. Han böjer sig fram och sätter sina läppar mot hennes öra.

 

- Solen går upp i morgon igen, viskar han.

 

Anna försöker förstå vad han menar. Han ger henne ett litet leende och springer sedan bort till flickan. Ella ser efter honom och förstår inte hur flickan långt där borta kunde vara en större neonskylt än hon själv.

 

Hon börjar sakta gå tillbaka. Värmen från hans hand är fortfarande kvar. Hon ler och tänker på hans ord. I morgon går solen upp igen och i morgon kommer han möta henne på stranden igen. Hon skulle vänta på honom.


I mörkrets skugga

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 12:18:49

”Du lämnar mig inte va?”, viskade jag ömt till honom.

 

”Aldrig”, svarade han och log det där sneda leendet, som jag älskar så mycket. ”Vi hör ihop.”

 

”Jag vet”, sa jag. ”Jag ville bara vara helt säker.”

 

”Jag kommer aldrig lämna dig, Ella” sa han och smekte min kind. ”Du är mitt liv. Utan dig vore jag ingenting.”

 

Jag lyssnade på det han sa och tyckte att de lät väldigt tragiskt. Det var tragiskt, men jag blev alldeles varm när han sa det. Han räckte mig sin hjälm och satte sig på mopeden. Jag såg på honom en stund och undrade hur jag kunde ha sådan tur. Han vände sitt ansikte mot mig. Jag mötte de kristallblå ögonen och suckade lyckligt.

 

”Ska vi åka då?”, frågade han. Jag nickade stumt och satte mig bakom honom. ”Håll i dig.”

 

Jag gjorde som han sa och omfamnade honom. Vi åkte iväg på den öde gatan och lämnade stranden bakom oss. Hans perfekt skulpterade bröstkorg rörde sig rytmiskt under mina händer och det förvånade mig att han var så avslappnad. Jag blundade och koncentrerade mig på hans regelbundna andning och hjärtslag. Det var här jag var som lyckligast, med honom.

 

Plötsligt hördes ett öronbedövande ljud från tjutande däck. Jag kände hur han drog ett djupt andetag. Ett högt, smällande ljud hördes och jag kastades framåt. Han försvann och jag flög genom luften. Jag slöt ögonen.

 

En hård stöt. Något som rev upp min hud. Ett bultande ljud. Jag satte mig upp och kände hur hela världen snurrade runt. Något varmt gled ner längst min kind. Jag satte upp handen och kände doften av blod. Försiktigt öppnade jag ögonen och såg på asfalten under mig. Sedan for den rakt upp mot mig och det blev svart.

 

Jag såg mig omkring, men mörkret omslöt mig. Jag snurrade runt på stället, men såg ingenting nytt. Sedan stod han bara där. Jag slutade snurra och sprang fram till honom. Han öppnade sin famn och kramade mig kärleksfullt.

 

”Du gråter”, konstaterade han och torkade bort en tår från min kind.

 

”Varför gråter inte du?”, frågade jag och såg in i hans kristallblå ögon. De glittrade i mörkret.

 

”Jag vet inte”, svarade han.

 

Ett pipande, ekande ljud hördes och jag slog händerna för öronen. Han släppte mig och backade ett steg. Jag såg mig omkring, men allt var svart.

 

”Vad är det där för nå?”, skrek jag för att överrösta ljudet. Han skakade på huvudet. Ljudet dämpades en aning och jag tog bort händerna från öronen och sträckte mig efter honom. Han tog mina händer i sina. Nu såg jag att han också grät, en tår rann ner längst hans kind och in i den ena mungipan. Men han såg fortfarande lika perfekt ut.

 

”Vet du en sak?”, sa han och såg mig djupt in i ögonen.

 

”Nej”, svarade jag utan att ens komma i närheten av hans perfekta röst. Han böjde sig sakta fram och jag kände hans andedräkt mot min hals. Sedan viskade han det, som fick mig att dra efter andan, även fast han har sagt det minst hundra gånger förut.

 

”Jag älskar dig.”


Trapped

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 12:16:10

"She sees the light despite the darkness. She twists her hands, chains burn her skin. She can not cry anymore, she can not ask for help. She sees the light and the hope is still alive."


One tear

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 12:14:53


"She's been waiting, every second, every tear. No appearance, no longer waiting, no fear."

It's the thought that counts.

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 12:13:04


"He gave her a flower, she gave him one word.
She gave him a tower, he gave her the world."

Do you understand? It's the thought that counts.

BTS - 18e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 11:09:56

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf/stylist/sminkör: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge


Vi fick en uppgift på bilden att måla en modern version av en känd målning. Jag valde Venus badrum därför att jag tyckte den var fin, känd och lätt att göra om på bild. Så jag bad Siri hjälpa mig att fotografera och självklart ställde hon upp. Vi gick ingenom vad vi behövde (vingar, spegel, en slags bädd, etc.), men vi ändrade på en hel del. Först tänkte jag att vi kunde fota inomhus, men utomhus är det bättre ljus. Så det blev utomhus. Angående vingarna så tänkte vi först köpa eller låna ett par men det gjorde vi inte. Sen tänkte Siri klippa ut ett par i papper, men vi hade inget papper som var stort nog. Så vi tog en tröja som var Siri’s mamma och fungerade bra som vingar när jag sträckte ut armarna.


Jag bar spegeln som vi hade lånat från Miklaela’s rum.


Här sitter jag och fixar med spegeln
(fråga inte vad som hände)


Här provar jag en pose för att se om jag syns i
spegeln, vilket jag inte gjorde så jag fick sitta upp.


Som ni kanske förstod så gick jag dit
i mjukisbyxor, men jag trodde aldrig att Siri
skulle fota när jag tar av mig dom!


Ett försök att vara sexig (nej). Jag vrider på huvudet
för att se hur Siri menar när hon ber mig göra en pose.


Stenen var väldigt liten att sitta på!


Här knäpper jag upp bh:n så att den inte syns i
spegeln (hade dom bh på den tiden?)


Siri visslade åt mig så jag blängde på henne!


Och här är leendet som du väntade på (;

BTS - 17e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 11:06:49

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf/stylist/sminkör: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge


Här fick jag välja de mesta utav kläderna. Min inspiration var en bild på Ashley Greene. Egentligen ville jag ha svarta pumps till, men vi äger inte några så pappa tyckte vi kunde ha vita converse, och det valet var pricken över i:et. Det var min idé att ta med en kedja för att stärka upp känslorna och för att jag skulle ha någonting att jobba med. Vi fick möblera om hela mitt rum för att få plats mot den tomma, vita väggen (vi spelade in det så videon är på väg).

Reaktionerna vi fick från min familj var blandade. En del bilder var bra, en del bilder var hemska. Mamma gillade inte alls bilderna med kedjorna (marioteten i den här fotograferingen). Pappa gillade inte bilderna, men tyckte de var bra ut den fotografiska vinkeln. Han tyckte att den väckte starka känslor och det är ju meningen med bilderna.


Close-up på sminket och en söt bild på mig (;


Jag kände mig konstnärlig!


Jag kan inte sluta vara så här glad,
inte ens när jag fotar i kedjor.


Close-up på det andra sminket. Svarta tårar och
röda hjärtläppar. Vi tänkte att det fulländade
“storyn” med kedjorna. Tycker inte ni det?

BTS - 16e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 11:04:23

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf/stylist/sminkör: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge


De här bilderna togs direkt efter fotograferingen med Freddie Mercury-outfiten. Det tog lång tid att få bort sminket eftersom det var så mycket. Först så tänkte vi inte lägga ut bilderna på Internet, men bilderna är inte porr eller något liknande. Dessutom har vi sett fler liknande bilder på nätet som är mer porriga än de här. Det är mer ansiktsbilder på den här fotograferingen.


Jag fick använda mycket tvål.


Spegeln blev dimmig så vissa bilder var bara dimma.

BTS - 15e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 11:02:33

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf/stylist/sminkör: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge


Den här outfiten tog vi fram till våran musikvideo när jag ska föreställa Freddie Mercury. Vi tänkte att det vore coolt med en fotografering i den också. Så Siri sprejade mitt hår med jättemycket hårspray (jag fick knappt på mig hatten efteråt) och vi fotade med olika känslor.

Mitt hår behövdes puffas upp lite (;


Vi spelade in hela fotograferingen för att göra en BTS-video.


Close-up på sminket.


Jag var som vanligt glad och gullig ^^)


Siri fotade non-stop ett tag så alla
bilderna blev inte helt seriösa eller bra.

BTS - 14e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 10:59:51

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf/stylist/sminkör: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge


Vi båda tyckte att det var dags för en fotografering, men ingen av oss hade tid efter skolan (Nationella prov-vecka). Så jag kommer på den fantastiska lösningen att ta våran profiltid till att fotografera. Tro nu inte att vi skolkade från profilen. Vi har båda Foto/Bild som profil och vi fick tillåtelse att fota för vår lärare (tack!).
Roligt att veta: Siri sminkade mig innan vi gick upp i trappan, vilket innebar att jag blev tvungen att gå igenom hela skolan i min överdrivna sminkning och annorlunda outfit. Så fick jag kunde räkna var det över 30 som tittade på mig med konstigt blick.

När vi satt där uppe och fotade så hör vi hur det kommer några i trappan. När folksamlingen kommer upp så är det elevråd från tre andra skolor som är här på inspektion. Jag undrar hur inspektionen gick efter att de hade passerat oss (jag låg på golvet med en stol och Siri satt i trappan med en kamera).


Jag var så glad dels för att vi var i skolan
och fotade och för att vi fotade överhuvudtaget!


Jag var ju en zombie och zombie är trötta, eller?


Så här såg det ut i trappan – väska,
stolar, papper, mappar och en papperskorg.


Siri gav oförståeliga instruktioner.


Jag vet inte vad jag gjorde här!


Jag tyckte att min idé om att ligga på golvet var en succé!


Den här posen var nog inte meningen!


Saknat mitt smile?

BTS - 13e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 10:56:43

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf/stylist/sminkör: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge


Jag vet inte vad vi hade för inspiration till den här fotograferingen. Det var oktober och lite blåsigt. Siri hade köpt lösögonfransar som vi ville använda och jag ville prova en ny frisyr jag hade sett på en bild (tofs mitt på huvudet). Fotograferingen blev lite av en Halloween tema när vi senare redigerade bilderna.


Första bilden för att visa outfiten


Vi tog några bilder utan jackan också och det var kallt!


Jag lekte superhjälte…


…och citerade Shakespeares!


Överraskning! Jag var otroligt glad (;


Jag och mitt breda flin! Söt bild (:


Jag tyckte jag såg så liten och oskuldsfull ut här.


Kan inte påstå att jag var förvånad av alla blickar!

BTS - 12e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 10:50:31

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf/stylist/sminkör: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge


Alla har vi varit med om Twilight-hysterin. Jag och Siri är stora fans till The Twilight Saga, så vi beslöt oss för att göra en vampyr fotografering. Den här fotograferingen var planerad långt innan, men sen så hittade vi en tävling där man skulle skicka in sina Twilight-inspirerade bilder (ritade, fotade, paintade, etc.). Vi tog fotograferingen, valde ut de snyggaste bilderna, jag jobbade länge med ögonen i tre olika färger och sedan skickade vi in vårt bidrag. Vi vann inte!


Så här efteråt ångrar vi att vi inte skickade in den här bilden istället, vi tror den skulle ha haft större chans att vinna.


Jag kan aldrig sluta vara glad på fotograferingar!


Det är inte alltid lätt att behålla balansen.


Högklackat på en klippa i skor som inte
är dina – förstå att jag var försiktig!


På väg hem gjorde vi en catwalk (:


Haha! Ville bara visa att jag hade tagit med
med lågskor som jag gick hem i (:

BTS - 10e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-09 klockan 10:47:34

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf/stylist/sminkös: Mikaela Berninge


Den här fotograferingen var inte planerad så långt i förväg. Jag hade precis varit hos frisören och klippt min nya lugg (inget är snyggare än en nyklippt lugg). Min frisör, en vän till familjen, lockade mitt hår och gjorde det jättefint. Sedan, när jag kom hem, tyckte Mikaela att vi kunde fota nu när jag hade lugg för att visa på bloggen (då hade jag en annan). Så dagen efter hade vi en enkel fotografering vid fönstret för att visa den.


Jag hade precis kommit hem från frisören här.


Jag petar inte i näsan. Jag ber Mikaela att inte
ta några bilder när jag precis ska nysa.


Mikaela kammade luggen för långt
så den föll i ögonen.


Jag var som vanligt mitt glada jag (:


Mitt överdrivet glada jag (;

BTS - 9e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-08 klockan 21:15:47

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf/stylist/sminkös: Mikaela Berninge


Den här morgonen var det -15° när vi gick ut och jag tror inte att temperaturen ändrades under hela dagen. Jag var klädd i uggs, mjukisbyxor, en tunn tunika,  en tjock dunjacka och tunna fingervantar. Ingenting på huvudet för att förstöra frisyren, men när vi gick hem tog jag på luvan. Jag tog aldrig av mig byxorna eller skorna, så vi tog inga helkroppsbilder.

Tidigt på morgonen satt jag vid köksbordet.


Först bar jag inga vantar alls och det var väldigt kallt
(men humöret sjönk inte trots det!)


Men det var fortfarande kallt när jag hade
fått på mig vantarna!


Jag fick bära en tjock jacka eftersom det var så kallt
(på bilden håller jag i en väska jag gjorde till Mikaela
som gick sönder på ett sätt jag inte minns…)


Jag hade roligt som vanligt och fotograferingen var
mycket lyckad. När vi gick hem kom solen och som jag
uttryckte mig “den drev med oss!”


Jag och fotografen (redigerad av Mikaela)

BTS - 8e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-08 klockan 19:27:08

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf/stylist/sminkös: Mikaela Berninge


Den här fotograferingen bara utstrålar höst! Vattnet, färgerna, kläderna, allt passar in i temat. Dagen före hade vi varit och letat efter platser till en fotografering, vilket jag föreslår att alla som ska fotografera gör eftersom det underlättar väldigt mycket. Mikaela fotografera mig med sin mobilkamera och platserna blev bra. Väldigt höstiga!


Det här var den första bilden som togs på platsen. Dagen
före fotograferingen. Jag var förkyld, men trots det intog
jag platsen för att sedan kunna posera där.


Den här platsen var tagen av några andra tjejer
när vi kom dit dagen efter de här bilderna togs,
därför kunde vi inte fotografera på denna plats.


Den här platsen kunde vi däremot fotografera på.
Den låg bara några meter ifrån platsen ovanför.


När vi cyklade dit var det jag som fick skjutsa eftersom jag
är den med starkast ben. Det var lite kyligt att cykla utan
mjukisbyxor, så min outfit var inte så snygg när jag cyklade.
Vi tog också med oss mackor och dricka, men locket
till drickan gick sönder så vi kunde inte dricka något.


När jag satt på kanten till ett träd så föll jag när jag skulle
resa mig. Mikaela fotograferade mig istället för att hjälpa
mig upp igen, så det slutade med att jag ramlade bakåt
två gånger och vi fick många bilder där jag ramlar.


För att klargöra det ovanstående så skrattade jag
mer än det gjorde ont.


Den nya platsen där jag skulle posera.
Sittandes var platsen där jag föll.


BTS - 7e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-08 klockan 13:53:20

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf/stylist/sminkös: Mikaela Berninge


Det här är min absoluta favoritfotografering. Ljuset och färgerna är så fantastiska och vi har nästan inte redigerat de alls (om du tittar på bakgrunden). För första gången var jag och Mikaela inte ensamma, utan Siri var med som “joker”. Hon underhöll mig, hjälpte Mikaela, tog bort grenar, etc.


När vi skulle fotografera i bäcken/floden tänkte jag ta hjälp av en gren som hängde ovanför mig. Dessvärre bedömde jag tjockleken fel och grenen brast. Jag ramlade ner i vattnet och landade hårt på en sten med rumpan. Jag har en väldigt stark benstomme och är väldigt benig, så det gjorde inte särskilt ont.

Hon sa le och jag log.

 

Hon sa hoppa och jag hoppade.

Siri var där som assistent och BTS-fotograf (men de
bilderna är borta) och hon underhöll mig ibland.

Ja, ibland blir man helt enkelt inte bra på bild.
Tips: blinka inte när fotografen precis ska ta en bild

Platsen vi fotade på var på en kyrkogård så
det var ett antal personer som såg oss.

Jag är en sprallig tjej som inte kan vara
seriös på alla fotograferingar.

Jag skrattade väldigt ofta att Mikaela till slut
fick be Siri att gå åt sidan så attjag kunde vara seriös.

Mitt försök till en pose jag gjorde i en tidigare
fotografering – posen passade inte in i denna.

Både Mikaela och Siri tyckte att jag kisade
med ögonen när jag log för mycket.

Siri lekte clown för att få mig att le naturligt.

Jag tycker bilden är fin, bara lite för glad (?)

Jag vet inte varför jag lutar mig så mycket över Siri.

Vi hade jätte roligt den dagen.

Här är jag lite oseriös, men Siri är jättefin (:

BTS - 5e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-08 klockan 13:38:01

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf/stylist/sminkös: Mikaela Berninge


Till den här fotograferingen köpte jag och Mikaela två kjolar och en klänning. Kjolarna gjorde vi om till klänningar och satte dit skärp för att hålla dem uppe. Vi köpte även banden på samma affär. Det var en varm dag och många var ute, så jag fick byta om under en filt med publik. När vi fotade i trädet såg jag ett äldre par ute och gå med en hund. När jag vinkade åt dem vinkade de inte tillbaka, utan fortsatte titta en stund.

Min idé var att korta upp ärmarna och hela
klänningen för att göra den sötare.

Jag hade en lätt solbränna som man ser vid mina nyckelben.

Den här kjolen var svårast att få till tack
vare att den var så genomskinlig och vid.


Här provar jag platsen där vi hade tänkt fota.

Mikaela varnade mig för att ramla och jag lever
verkligen upp till mitt smeknamn: Klumpfisken

Det var inte så fräscht i vattnet.

Mikaela bad mig göra en sista pose innan jag
fick komma upp ur vattnet. Min pose var inte en
seriös, det är svårt för mig att vara det ibland.

Det var en blåsig dag och jag var nära att
ramla mer än en gång.

Jag lekte med ett näckrosblad med fötterna och lyckades
få upp en med foten, vilket jag blev väldigt glad över.

Bryggan var full av fågelskit, vilket jag upptäckte efter
jag satt mig.

Vinden ville inte samarbeta med mig.

Min rumpa ser stor ut på den här bilden,
men vinden var bara elak.

BTS - 2a fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-08 klockan 13:23:12

Klicka här för att komma till bilderna.

Fotograf: Mikaela Berninge
Stylist/sminkös: Ellinor Berninge


Jag vill minnas att familjen var ute och åt på en resturang. Jag hade själv valt ut mina kläder och efter middagen körde vi hem och Mikaela ville fotografera lite. Jagt ställde upp som modell och det visade sig att jag inte behövde ändra outfit eftersom den jag hade på mig var redan så fin.


Mikaela lade på lite mer smink, satte en blomma och ett snöre i mitt hår
och jag var verkligen glad att få bli fotograferad (:


Jag kunde bara inte vara seriös.


Jag hade jätteroligt och förmodligen gjorde jag Mikaela
otålig då jag hela tiden var oseriös.


Det är synd att jag gjorde en grimas, för den här bilden
hade varit riktigt snygg annars.


18e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-08 klockan 12:58:09
Tema: Venus badrum, Venus och Amor
Fotograf/stylist/sminkös: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge


17e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-08 klockan 12:11:21
Tema: love trap
Fotograf/stylist/sminkös: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge16e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-07 klockan 20:33:40
Tema: dusch
Fotograf/sminkös: Siri Larsen


15e fotografering

Det här inlägget skrevs 2010-05-07 klockan 20:28:37
Tema: Freddie Mercury
Fotograf/stylist/sminkös: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge


14e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-07 klockan 20:07:40
Tema: School Zombie
Fotograf/sminkös: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge


13e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-07 klockan 19:55:28
Tema: Halloween
Fotograf/sminkös: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge


12e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-07 klockan 19:43:28
Tema: vampyr, Twilight, Alice, Rosalie
Fotograf/stylist/sminkös: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge


11e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-07 klockan 19:31:52
Tema: freak
Fotograf/stylist/sminkös: Siri Larsen
Stylist: Ellinor Berninge


10e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-07 klockan 19:23:44
Tema: ny lugg
Fotograf/stylist/sminkös: Mikaela Berninge9e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-05 klockan 20:08:28
Tema: vinter, längtan
Fotograf/stylist/sminkös: Mikaela Berninge

Vinter


Längtan

8e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-05 klockan 19:56:25
Tema: höst
Fotograf/stylist/sminkös: Mikaela BerningeHöst

7e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-05 klockan 19:06:08
Tema: tropiskt
Fotograf/stylist/sminkös: Mikaela Berninge


6e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-05 klockan 18:35:45
Fotograf/sminkös: Mikaela Berninge
Stylist: Ellinor Berninge


5e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-05 klockan 08:14:55
Tema: blommig-klänning, gammaldags-klänning, sago-klänning
Fotograf/stylist/sminkös: Mikaela Berninge

Blommig-klänning


Gammaldags-klänning


Sago-klänning

4e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-05 klockan 08:00:37
Tema: färgglatt - blå, orange, rosa
Fotograf/stylist/sminkös: Mikaela Berninge

Blå


OrangeRosa

3e fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-05 klockan 07:56:35
Tema: Freak
Fotograf/stylist/sminkös: Mikaela Berninge


2a fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-05 klockan 07:45:31

Fotograf: Mikaela Berninge
Stylist/sminkös: Ellinor Berninge1a fotograferingen

Det här inlägget skrevs 2010-05-03 klockan 19:51:15
Tema: sjöjungfru, snöprinsessa, tuff brud, vilse

Fotograf/stylist/sminkös: Mikaela Berninge


SjöjungfruSnöprinsessaTuff brudVilse